Image
Image


Vrijdag 22 september 2023 was het strapdag. ‘Samen strappen voor het klimaat’ was het thema tijdens deze 17de editie. Op deze dag stapten en trapten duizenden leerlingen naar school. De auto bleef aan de kant, met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg.

Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat.

Update COVID-19 pandemie

Image


Gezien de gunstige evolutie van de pandemie heeft de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van 26 april 2023 een einde gemaakt aan de automatische verplichte isolatieperiode van 7 dagen na een positieve COVID-test. Vanaf heden wordt een COVID-19 infectie benaderd zoals griep.

- Een zieke leerling (koorts, hoestbuien) moet thuisblijven.
- Een asymptomatische leerling mag naar school komen. Het dragen van een mondmasker kan niet verplicht worden. Het is niet noodzakelijk de leerling in de klas af te zonderen.
- Quarantaine, de term gebruikt voor personen die (nog) geen COVID-19 hebben maar wel blootgesteld werden aan het virus, is momenteel niet meer van toepassing.
- Er is momenteel ook geen meldingsplicht voor Covid.

Image
Image

Hockeyclub Braxgata gaf ook initiaties tijdens onze sportdagen in juni. Misschien ben jij wel op zoek naar een nieuwe hobby? Schrijf je dan via hun website in voor de proeftrainingen van september.

Image

ICT thuis en op school

Kleuterschool

Altena Instituut - Vrije Kleuterschool
Edegemsesteenweg 116A
2550 Kontich

+32 (0)3 457 03 43

Lagere School

Altena Instituut - Vrije Lagere School
Antwerpsesteenweg 73
2550 Kontich

+32 (0)3 457 03 43