Image

Afgelasting loopfeest

Image

Terugbetalingsattesten ziekenfonds

Image

Terugbetalingsattesten van het ziekenfonds worden op papier via de kinderen aan het secretariaat bezorgd. Ingevulde attesten zullen met de kinderen terug worden meegegeven. Vermeld duidelijk de naam van het kind op het attest. Gelieve ook reeds noodzakelijke gegevens zelf in te vullen.

Leeskwartier

Image

De kinderen van het eerste t.e.m. het zesde leerjaar krijgen in de klas elke dag een kwartier de tijd om vrij te lezen. Een leuke manier om de leesvaardigheid, woordenschat en schoolprestaties van kinderen te verbeteren. Ondersteun onze school en lees ook thuis elke dag een kwartier met je kind!

Klik hier om de leeskalender van juli te downloaden, om zo het lezen thuis in de vakantie te bevorderen.
(Bron: willewete.be)

Inschrijvingen

Image

We werken in de gemeente Kontich met een digitaal aanmeldsysteem. 
Van 27 februari tot en met 19 maart 2024 konden nieuwe ouders zich via deze link online aanmelden om hun kind in te schrijven. Van 22 april tot en met 13 mei 2024 kon je effectief inschrijven op onze school, indien je kind onze school kreeg toegewezen.
Voor wie niet heeft aangemeld, starten vrije inschrijvingen op 23 mei 2024, indien er dan vrije plaatsen zijn op onze school.

Meer info? Neem een kijkje bij inschrijvingen KS of inschrijvingen LS. Surf ook eens naar de website van de gemeente Kontich of lees meer info in deze folder.

Capaciteit Kleuterschool
° 2022: 42
° 2021: 0
° 2020: 1
° 2019: 7

Capaciteit Lagere School
1e leerjaar: 0
2e leerjaar: 6
3e leerjaar: 0
4e leerjaar: 5
5e leerjaar: 2
6e leerjaar: 1

Batterijen recycleren

Image

Sinds enkele jaren is onze school een officieel Bebat inzamelpunt. Onze kleuters en leerlingen mogen onbeschadigde huis-, tuin- en keukenbatterijen meebrengen naar school. Zij geven deze af aan de klasleerkracht die ervoor zorgt dat de batterijen veilig en correct in deze ton gedeponeerd worden.
Voor de veiligheid van de kinderen vragen we om geen beschadigde of lekkende batterijen mee te brengen. 
Per ingezamelde kg batterijen spaart onze school Bebat-punten waar we allerlei interessante materialen mee kunnen aankopen.

Oefen.be

Image

Ken je Oefen.be al? Met die site help je je kind met schoolwerk, ook als je zelf het antwoord niet weet of weinig tijd hebt. Oefen.be staat namelijk boordevol oefeningen gemaakt door leerkrachten. Je kind kan er op elk moment zelfstandig oefenen en herhalen, volledig gratis en zonder aanmelden.

ICT thuis en op school

Kleuterschool

Altena Instituut - Vrije Kleuterschool
Edegemsesteenweg 116A
2550 Kontich

+32 (0)3 457 03 43

Lagere School

Altena Instituut - Vrije Lagere School
Antwerpsesteenweg 73
2550 Kontich

+32 (0)3 457 03 43