Image

Tijdelijk geen zwemmen

Image

Het zwembad van Kontich is tijdelijk gesloten. Er is dus voor onbepaalde tijd geen zwemles meer.

Image

Dag van de Sportclub

Image

Op woensdag 28 september 2022 organiseert Sport Vlaanderen in samenwerking met MOEV de Dag van de Sportclub. Ook onze lagere school doet mee! Kom in de outfit van je favoriete sport of club naar school. Op die manier trachten we de sportclubs in de kijker te zetten.

Jaarthema

Image

Zin om het AlteNATUURlijk startlied uit volle borst mee te zingen? Download hier de tekst en klik hier voor de karaoke versie als begeleiding.

Inschrijvingen typecursus

Image

Er zijn nog een paar plaatsen voor de typecursus op maandag of dinsdag (na school, alleen voor derde graad). Wenst u uw zoon/dochter nog in te schrijven? Stuur dan een e-mail naar . Ook wie de cursus thuis zelfstandig wil volgen, kan nog inschrijven per mail.

Strapdag 16 september 2022

Op vrijdag 16 september 2022 was het Strapdag, een campagne van het Octopusplan dat deel uitmaakt van de jaarlijkse Week van de Mobiliteit. Ondanks het slechte weer kwamen er toch heel wat kleuters en leerlingen stappend of trappend naar school. SUPER vonden we dat!

Leesproject kwartiermakers

Image

Onze lagere school stapt enthousiast in het leesproject "kwartiermakers". Alle kinderen van het eerste t.e.m. het zesde leerjaar krijgen elke dag een kwartier de tijd om vrij te lezen. Een leuke manier om de leesvaardigheid, woor-denschat en schoolprestaties van kinderen te verbeteren!
Ondersteun onze school en lees ook thuis elke dag een kwartier met je kind!

Klik hier om de brief met info over het project te lezen.
Klik hier om de leuke leeskalender van september te downloaden, om zo het lezen thuis te bevorderen.
(Bron: willewete.be)

Sportklassen zesde leerjaar

Image

Van maandag 12/9 t.e.m. vrijdag 16/9 verbleven onze leerlingen van het zesde leerjaar in het gastvrije Limburg. Ze waren op sportklassen in Genk in het Bloso-centrum "Kattevenia".
Dit sportcentrum is gelegen in een bosrijke omgeving en biedt heel wat (sportieve) mogelijkheden. Samen met hun juf en/of meester leerden onze leerlingen elkaar beter kennen en werden er een aantal sportieve en leerrijke activiteiten georganiseerd.

Toeka op bezoek in de kleuterschool

Donderdag 8 september kwam Toeka op bezoek in onze kleuterschool voor de start van het eerste Toekathema "dikke vrienden". Samen met juf Tineke ging deze lieve vogel alle klasjes rond om kennis te maken en het nieuwe thema voor te stellen. Een paar foto's zijn te zien op de webpagina Sfeerbeelden KS.

ICT thuis en op school

Kleuterschool

Altena Instituut - Vrije Kleuterschool
Edegemsesteenweg 116A
2550 Kontich

+32 (0)3 457 03 43

Lagere School

Altena Instituut - Vrije Lagere School
Antwerpsesteenweg 73
2550 Kontich

+32 (0)3 457 03 43