Vandaag was het een mooie dag met aangename temperaturen.   Ideaal om te werken in de kinderboerderij.    En dat deden onze leerlingen met plezier.    Hier en daar wat opruimen, vers stro aanbrengen en onze diertjes knuffelen en verzorgen...

Het gaat er altijd gezellig en vrolijk aan toe, dat zie je aan deze foto's!

 

Regelmatig krijgt onze kinderboerderij bezoek van onze leerlingen.  Onze diertjes vinden het tof dat de kinderen naar hen komen kijken, aaien, knuffelen...

Maar ze moeten ook dagelijks verzorgd worden: voederen, stallen uitmesten....  Dat is wel wat werk.  Gelukkig kunnen we beroep doen op de leerlingen die onder begeleiding van een juf een handje toesteken.

Zo zijn er enezijds leerlingen die zich hebben opgegeven om  elke dag - via een beurtrol - de dieren te verzorgen door ze eten en drinken te geven.  Dit zijn vaste teams die de dieren ondertussen heel goed kennen.

Anderzijds krijgen alle leerlingen van onze school in de namiddag via een beurtrolsysteem de kans om de dieren nog wat fruit, brood te geven.   

Op die manier worden de dieren gewend aan kinderen en andersom.  Zo leren onze leerlingen omgaan met dieren en hoe ze te verzorgen.