Kinderboerderij bloeit en groeit in Altenaschool Kontich

Onze kinderboerderij kreeg op donderdag 9 mei Het Laatste Nieuws op bezoek.

In aanwezigheid van juf Martine P, meester Kris en de leerlingen die dagelijks de dieren mee verzorgen, maakte de krant een mooie reportage over het ontstaan, de groei en bloei van onze mooie boerderij.   

Hier kan u het artikel lezen

 

 

 

In onze zoektocht naar een nieuw vriendje voor Pol, zijn we terecht gekomen bij Bertje.    Dit varkentje is net zoals Pol een beertje en van hetzelfde ras.    

Bertje is nog klein en heel speels... maar o zo schattig.    De eerste dagen werden de biggetjes nog apart gehouden.    Dinsdag 2 april mochten de twee dan eindelijk samen.    Ze konden mekaar direct vinden en komen goed overeen.  

En zo heeft onze kinderboerderij er weeral een oogappel bij..   alias Bertje big!

 

Vandaag waren we te gast in de Vierhoekhoeve, de kinderboerderij waar onze leerlingen van het 5de leerjaar jaarlijks naartoe gaan voor de boerderijklassen.   Ook onze kaasbolletjes werden hier ambachtelijk gemaakt.   

Deze keer kwamen we niet voor kaas maar voor 2 geitjes.   Mama geit is een jaar oud en 3 dagen geleden bevallen van een dochter.

Ze zijn in uitstekende conditie en zitten voorlopig nog apart in een weide om hun nieuwe omgeving te verkennen.  Binnen enkele dagen kunnen ze dan bij de andere geiten.

Op deze manier verjongen we stelselmatig onze kudde geiten. 

En hoe heten onze nieuwe vrienden dan?   Euh wel...   daar moeten we nog eens goed over nadenken!

Wordt vervolgd.

 

Hier kan je alvast een kijkje nemen

 

 

 

 

Beste mensen,

Onze Altena-kinderboerderij groeit en bloeit nog steeds.

De dieren hebben in de winter extra nood aan hooi, stro. We maken de boerderij ook elk jaar steeds een beetje mooier. Het onderhoud (materiaal) kost wel wat. Daarom houden wij opnieuw een “KAASBOLLENVERKOOP”.

De opbrengst gaat integraal naar onze boerderij. De verkoop wordt afgesloten maandag 11 maart.

De zeer lekkere bolletjes kaas worden geleverd op donderdag 3 april

(voor de paasvakantie). Iedereen heeft zijn bolletjes voor de vakantie!

Indien u onze dieren wil steunen, vragen wij u om onderstaand strookje ( klik op de link hieronder) in te vullen en gepast geld mee te geven met uw kind(eren). U kan ons ook contacteren op 03/457.03.43 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (juf. Martine Peleman).

1 bolletje kaas (650gr) kost €10,- en u heeft de keuze tussen jonge en oude kaas.

Wij danken u hartelijk en smakelijk!

Bestelformulier kaas

 Het boerderijteam

Enkele dagen nadat onze tweeling geboren was, beviel Margrietje van een ooitje.   Het lammetje is even wit als de mama en in blakende gezondheid.   Het voelde zich onmiddellijk thuis in de kudde en vond het fijn dat het 2 speelkameraadjes heeft.

 

 

Onze drie lammetjes kan je dan ook altijd samen vinden om te rennen, spelen, huppelen en springen.  

Met deze 3 kapoenen en onze minizwijntjes is er heel wat nieuw leven in onze boerderij.   En nu de lente in het land is, weldra onze fruitbomen hun bloesemkleedje krijgen en alles terug mooi groen wordt, zal het weer gezellig vertoeven zijn in onze boerderij! 

Hier kan je onze lammetjes bekijken