Vandaag waren we te gast in de Vierhoekhoeve, de kinderboerderij waar onze leerlingen van het 5de leerjaar jaarlijks naartoe gaan voor de boerderijklassen.   Ook onze kaasbolletjes werden hier ambachtelijk gemaakt.   

Deze keer kwamen we niet voor kaas maar voor 2 geitjes.   Mama geit is een jaar oud en 3 dagen geleden bevallen van een dochter.

Ze zijn in uitstekende conditie en zitten voorlopig nog apart in een weide om hun nieuwe omgeving te verkennen.  Binnen enkele dagen kunnen ze dan bij de andere geiten.

Op deze manier verjongen we stelselmatig onze kudde geiten. 

En hoe heten onze nieuwe vrienden dan?   Euh wel...   daar moeten we nog eens goed over nadenken!

Wordt vervolgd.

 

Hier kan je alvast een kijkje nemen

 

 

 

 

Enkele dagen nadat onze tweeling geboren was, beviel Margrietje van een ooitje.   Het lammetje is even wit als de mama en in blakende gezondheid.   Het voelde zich onmiddellijk thuis in de kudde en vond het fijn dat het 2 speelkameraadjes heeft.

 

 

Onze drie lammetjes kan je dan ook altijd samen vinden om te rennen, spelen, huppelen en springen.  

Met deze 3 kapoenen en onze minizwijntjes is er heel wat nieuw leven in onze boerderij.   En nu de lente in het land is, weldra onze fruitbomen hun bloesemkleedje krijgen en alles terug mooi groen wordt, zal het weer gezellig vertoeven zijn in onze boerderij! 

Hier kan je onze lammetjes bekijken

Nu het lente is kijken we ernaar uit om onze dieren te bezoeken in de kinderboerderij.  Onze dieren vinden de bezoekjes van onze kinderen geweldig: aaien, knuffelen, vertroetelen, verzorgen...  allemaal dingen om naar uit te kijken.  

 

 

Hier kan je nog meer foto's bekijken.

In de eerste week van de paasvakantie beviel 1 van onze ooitjes van een tweeling.   Het is de eerste keer dat er een tweeling geboren wordt in onze kinderboerderij.   Een primeur dus!  De twee lammetjes stellen het goed en drinken al vlot melk.   Binnen enkele weken zullen broer en zus al beginnen knabbelen van het gras in de weide.  

 

Hier kan je onze lammetjes bewonderen.

Een leuke start van de lente dus en er is nog meer op komst!  Want ook Margrietje is zwanger dus we mogen heel snel nog 1 of wie weet opnieuw 2 lammetjes verwachten.

 

Met de komst van onze 2 minizwijntjes waren we genoodzaakt om een nieuw stalletje te voorzien.   Het slaaphokje van Nero was aan vervanging toe.   Met de steun van de firma van Gastel werd de nieuwe stal zowaar een pareltje!  

Onze 2 kleine vrienden voelen zich er al helemaal in thuis!