Natte vrijdag 1 juni 2018: Het eerste leerjaar op schoolreis naar de Necker
 
Om 8.53 wilden wij de trein nemen, plots bleek hij 5 minuutjes vertraging te hebben en op een ander spoor aan te komen (gelukkig een ander spoor maar wel op eenzelfde perron). Al een spannend begin met bijna 90 kindjes naast de sporen. In Mechelen Neckerspoel aangekomen, hebben we allemaal even onze regenjas aangetrokken, omdat het een heel klein beetje druppelde. Na ongeveer een 25-tal minuten stappen, wat voor sommige al lang 😉was, kwamen we aan bij de Necker.

 

Wij mochten onmiddellijk naar de binnenspeeltuin. We maakten enkele afspraken en aten ons fruitje op. Daarna mochten wij heel lang spelen in de binnenspeeltuin (zonder juffen, want die mochten niet mee, wegens te oud😃...).  Het was een drukte, met veel zweten maar ook met veel plezier!! Sommige kinderen, die een even genoeg hadden van de drukte, hebben ook  zitten kleuren.  's Middags hadden ze allemaal echt reuzehonger.  Ze hebben goed gegeten en genoten van de frietjes met curryworst. Wat ons opviel was, dat er ook goed groentjes werd gegeten dit jaar! 

 

Ondertussen hadden de juffen begrepen dat het helaas niet ging stoppen met regenen... waardoor het spelen in de buitenspeeltuin en de wandeling letterlijk in het water viel. Gelukkig mochten we na het eten nog verder spelen in de binnenspeeltuin (tot 14.00) en hadden we met wat geluk nog de sporthal (vanaf 14.00) kunnen regelen, zodat we toch de hele dag droog zaten! In de sporthal hebben we allerlei leuke spelletjes gespeeld 'dikke Berta', 'schipper mag ik overvaren', 'de rode letter', 'kat en muis',...Als het uiteindelijk droog bleek, zijn de kindjes die wilden nog even gaan wandelen. Ook zij hadden het fijn en zagen zelfs kikkers.

 

Tegen 15.45 maakten we ons klaar om naar het station te wandelen. We konden zelfs onze regenjas in de rugzakken stoppen, want wat bleek, het was droog! Het was een leuke dag!

 

 

Bekijk hier de foto's

 

 Vrije Lagere School

Antwerpsesteenweg 73

2550 Kontich

03/457.03.43

 Vrije Kleuterschool

Edegemsesteenweg 116 A

2550 Kontich

03/457.03.43